Loading...
Str. Zizinului 119, sc A et 3, Brasov, Romania - Cod: 500403 0724.233.722 contact@fitdance.ro

- Cursuri de salsa in Brasov -

Cursuri de salsa in Brasov

Salsa este un dans la moda care se poate practica, in pereche, de unul singur (Salsa Shine) sau se poate dansa si in cerc ( Rueda de Casino) acest dans nu necesita un spatiu foarte mare.
De obicei salsa este dansat in doi, iar barbatul conduce si dirijeaza miscarile partenerei. Ca dinamica, miscarile picioarelor sunt mai lente decat miscarile bratelor.

Cursuri de salsa in Brasov le tinem incepand cu anul 2009.
La cursuri de salsa in brasov ai ocazia sa inveti toate cele trei moduri in care se poate dansa salsa.
Cursurile de salsa se adreseaza atat copiilor cat si tinerilor si adultilor.
Cursul se desfasoara in patru etape:
-incepatori, (M1)
-intermediari, (M2)
-avanasati, (M3)
-performanta. (Av)
Le dam ocazia cursantlor nostri din brasov sa participe atat la evenimentei locale cat si la concursuri de salsa la nivel national.

Din punct de vedere tehnic, Salsa se danseaza in 8 timpi. Insa in realitate se calca doar 6 pasi, 2 fiind pauze. Ritmul muzical este de 4/4, avand 160-220 batai/minut iar ritmul de baza este Quick, Quick, Slow (trei pasi dansati pe 4 timpi). Exista mai multe stiluri de salsa, in functie de zona in care se danseaza: Salsa LA (Los Angeles), Salsa New York, Salsa Cubana, Salsa Columbiana, Salsa Cabaret.
La cursuri de salsa in Brasov ai ocazia se cunosti oameni noi cu aceeasi pasiune ca si tine salsa, care vin la aceste cursuri sa se relaxaze, sa socializeze si sa scape de stresul de la locul de munca.Aceste fiind si unul dintre beneficiile majore ale dansului.

Istoria Salsa

Salsa este un amestec de ritmuri de origine latino si afro-caraibiana ca: danzon, mambo, rumba, guajira, charanga, cha cha cha si guaguanco. La nasterea si dezvoltarea sa se considera ca si-au adus contributia cubanezii, portoricanii si nord-americanii.

Prin anii ‘60 gloria Mambo-ului era pe sfarsite. Era vremea pentru un nou stil, care avea sa prinda contur pe la sfarsitul anilor ’60. Tinerii au “respirat” Salsa.
Adevarata recunoastere pe plan international a Salsa a avut loc in 1975, cand s-a organizat Latin NY Awards. Mass media a acordat ceremoniei cea mai mare atentie acordata vreodata unui eveniment legat de muzica latino.

Dansul salsa este rezultatul unei atmosfere pline de interferente culturale. Schimbarile politice si culturale generate de revolutia lui Fidel Castro au facut ca principalii promotori ai fenomenului latino sa fie emigrantii portoricani. In New York traiau sute de mii. Astfel, ritmurile “Bomba” si “Plena”, din Puerto Rico, s-au contopit cu America de Nord si Cuba, cu aportul muzicienilor portoricani Cartijo si Ismael Rivera.

“New York Latin Sound”, rezultatul unei atmosfere pline de interferente culturale, s-a nascut datorita emigrantilor din America Latina, care proveneau mai ales din Cuba, Puerto Rico, Republica Dominicana, Columbia, Venezuela. Acestia l-au botezat, in cele din urma, “Salsa”.

Un designer la “Fania Allstars”, Izzy Sanabria a fost cel care a folosit cuvantul “Salsa” pentru a promova acest curent muzical, intuind potentialul mare de marketing al acestui cuvant in promovarea muzicii latino. Si-a capatat supranumele de “Mr. Salsa”.

Daca te pasioneaza dansul ne poti urmarii pe: Facebook FitDance si YouTube FitDance

Share This