Loading...
Str. Zizinului 119, sc A et 3, Brasov, Romania - Cod: 500403 0724.233.722 contact@fitdance.ro

- Dansuri sportive -

Sport de performanta in pasi de dans

Pereche dansuri sportive

Dansurile sportive definesc latura competitiva a dansurilor de societate. Sunt acele dansuri care, datorita complexitatii si popularitatii lor, au primit statutul de disciplina sportiva si reprezinta probe de concurs in cadrul competitiilor nationale si internationale de dans. Denumirea de dans sportiv a fost aleasa pentru a descrie imaginea actuala de sport de performanta a dansului.

In dansurile sportive se evalueaza cu strictete postura, directiile de deplasare, muzicalitatea, ritmica si tehnica de excutie a figurilor de dans. De aceea, cei care au ales dansul ca sport de performanta isi antreneaza deopotriva forta si rezistenta fizica, flexibilitatea si coordonarea, urechea muzicala, precum si disciplina, autocontrolul si ambitia.

Dansurile sportive se clasifica in doua sectiuni principale, fiecare cuprinzand cate 5 stiluri de dans:

Dansuri Standard: Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox, Quick Step ;
Dansuri Latino: Samba, Cha-Cha, Rumba, Passo Doble, Jive.

Dansatorii sunt diferentiati in clase valorice, conform experientei si performantelor obtinute, iar probele de concurs sunt organizate pe categorii de varsta la toate competitiile de dans sportiv din intreaga lume. Astfel, stilurile de dans mai simple se studiaza primele, iar cele care sunt mai solicitante si mai complexe sunt invatate pe masura ce se imbunatatesc pregatirea tehnica, echilibrul, viteza si coordonarea  sportivilor.

In cadrul scolii noastre de dans, ne antrenam intens alaturi de copiii, tinerii si adultii care ne impartasesc pasiunea si care doresc sa obtina performante in cadrul competitiilor de dans sportiv.

Cursurile noastre sunt organizate pe niveluri de dificultate diferite :

Nivel INCEPATOR: Cha-Cha, Jive, Vals Lent si Quick Step;

Nivel INTERMEDIAR: Samba, Cha-Cha, Jive, Vals Lent, Quick Step si Vals Vienez;

Nivel AVANSAT: Vals Lent, Tango, Vals Vienez, Slow Fox, Quick Step, Samba, Cha-Cha, Rumba, Passo Doble si Jive.

Invata sa dansezi cu noi!

 

Parteneri Decathlon
Share This