Loading...
Str. Zizinului 119, sc A et 3, Brasov, Romania - Cod: 500403 0724.233.722 contact@fitdance.ro

- Bachata Brasov -

Bachata Brasov

Cursuri de Bachata Brasov am inceput sa le tinem incepand din anul 2009.
La cursuri de bachata brasov ai ocazia sa inveti acest stil de dans foarte usor.
Cursurile de bachata se adreseaza atat copiilor cat si tinerilor si adultilor.

Cursul se desfasoara in patru etape:

-incepatori,
-intermediari,
-avanasati,
-performanta.
Le dam ocazia cursantilor nostri din brasov sa participe atat la evenimentei locale cat si la concursuri de bachata la nivel national.

Pe scurt va oferim istoria dansului Bachata

Aparuta in 1960 in Republica Dominicana, muzica ce poarta numele de bachata a fost influentata in mare parte de Bolero-ul cubanez, cel mai raspandit gen de muzica romantica din acel secol.

Bachata era o muzica pentru clasele muncitoare din Republica si este cântata mai ales în cluburile la care se aduna proletariatul.

Pana in 1988 bachata a fost asociata cu saracia si mizeria populatiei,motiv pentru care a fost respinsa mediatizarea si popularea ei. De aceea timp de aproximativ 30 de ani bachata a reprezentat muzica in care oamenii de rand isi povesteau sentimentele pe care le traiau zilnic din cauza conditiilor mizere din acea perioada.

Petrecerile de sambata noaptea si la adunarile spontane tinute in curti, saloane si chiar pe strada care erau cunoscute sub denumirea de „bachatas” se tineau pana in zori si se lasa cu mancare, bautura si multa distractie.

Dictionarele de spaniola latino americana definesc cuvantul bachata ca desemnand distractie, voiosie, zaiafet,
In prezent, imaginea bachatei a prins culoare, devenind un dans unde pasiunea joaca rolul principal.

Muzica ce poarta azi denumirea de Bachata, facea parte a unei importante subcategorii a muzicii de chitara romantice cantata in mod obisnuit de un trio sau cvartet, compus din una sau doua chitare,iar pe langa acestea alte instrumente precum clavele, maracas, bongo,etc.

Percutia fiind asigurata de „maracas” si/sau alte instrumente precum „claves” (bete din lemn de esenta tare folosite pentru percutie) uneori era inclus si un bas mare pentru mâna stânga denumit „marimba” sau „marimbula”.

Pasul de baza

Bachata este cel mai senzual dans dintre cele mentionate, muzica fiind lenta si dansul in sine fiind foarte mult in pozitie inchisa.

Bachata este un dans de origine dominicana care se danseaza pe 4 timpi, 3 dintre ei fiind pasi si al patrulea fiind un accent.

Pasii sunt asemanatori cu cei de la merenghe, cu o deplasare laterala in 4 timpi. La primul pas se flexeaza si se lasa greutatea pe piciorul stang, apoi pe piciorul drept. Se flexeaza din nou piciorul dar de data asta se duce soldul in spate. La urmatoarea miscare se duce soldul in fata si se schimba greutatea simultan.

Daca iti place dansul ne poti urmarii pe: Facebook FitDance si YouTube FitDance

Share This